Gücünüzü x5 Katlayın
En Önemli 5 Özelliği 5 Kat Büyütün!
Süper Fiyat
+0 ,39
Sınırsız Pro SSD
Platform Tercihiniz?
Lütfen Web Sitenizi Barındırmak İstediğiniz Platformu Seçin*
*Bu seçimi dilediğiniz zaman tekrar değiştirebilirsiniz.
Linux
Windows

SSL Sertifikası

Nedir?

SSL Sertifikası ile Veri Trasferinizi Şifreleyebilir ve Google Sıralamasında Yükselebilirsiniz

Google'da Yüksel
Google, SSL sertifikası sahibi HTTPS url yapısında web sitelerini arama sonuçlarında önceliklendirir ve üst sırada listeler.
Güçlü Şifreleme
Web sitenizin veri trafiği güçlü bir şifreleme altına alır. Üyelik ve kredi kartı bilgisi gibi hassas bilgilerin ele geçirilmesi engellenir.
Tüm Bankalarla Uyumlu
Natro'da satışı olan SSL sertifikaları, sanal pos hizmeti veren tüm bankalar ve ödeme sistemleri ile tam uyumludur.
SSL Sertifikası iki nokta arasındaki veri iletişiminin şifrelenmiş olarak güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan, ayrıca site adreslerinin sahipliğini doğrulayan yüksek güvenlikli bir sertifikasyondur. SSL sertifikasına sahip web siteleri Google arama sonuçlarında doğrulanmış kabul edilir bu sayede öncelikli olarak değerlendirilerek daha yüksek sıralama değeri alabilirler. SSL sertifikası olmayan web siteleri Chrome, Safari gibi web tarayıcılarında “güvenli değil” olarak işaretlenebilmekte ve bu sebeple trafik / ziyaretçi güveni kaybedebilmektedirler.
Web sitelerinde SSL Sertifikası mevcut olup olmadığını ve sertifika güvenliğinin tespit edilmesini sağlayan bir kontrol / sorgulama aracıdır. Yapılan sorgulama sonucunda SSL sertifikası tespit edildi ise; tipi, güvenlik düzeyi ve sertifikanın sona ermesine kalan kalan süre bilgilerini öğrenmek mümkündür.
Sorgulaması gerçekleştirilen web sitesinde ssl sertifikası bulunması halinde sertifikanın sona ermeden önce e-posta ile tarafınıza hatırlatma yapan ücretsiz bir servistir. SSL sertifikalarının süresinin sona ermesi ile birlikte web sitenizin güvensiz olarak işaretlenmesini önlemek için web site sahiplerine, sertifikalarını yenilemeleri için önceden uyarı yapar.
Sorgu sonucunda web sitenizde ssl sertifikası bulunmasına rağmen “Güvenli Değil” uyarısı alıyorsanız, kullandığınız SSL sertifikası “Garantisiz” olabilir. Garantisi olmayan ssl sertifikaları, sertifikadan doğan herhangi bir veri ihlali, dolandırıcılık, sahtekarlık durumlarında oluşabilecek maddi zararları karşılamaz. Bu nedenle garantili bir ssl sertifikası kullanmanızı öneririz.
E-ticaret platformlarında SSL sertifikası güvenli ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak için kredi kartı ve kişisel veriler gibi hassas bilgileri 2048 bitlik imzalama ve 256 bitlik şifreleme ile korur. Bu işlem, ödeme kabul eden tüm e-ticaret sitelerinin sanal pos edinmesinin ön koşuludur. Ayrıca bu veri katmanının şifrelenmesi herhangi bir şekilde ihlal edilir ve SSL ile iletişim kuran paydaşlardan herhangi biri zarar görürse, oluşan maddi kayıplar SSL sertifikasının garanti bedeli ölçüsünde karşılanır. Bu noktada ücretsiz SSL servislerinin herhangi bir garanti içermediğini ve olası maddi zararlarda yükümlülük üstlenmediklerinin unutulmaması gerekir.
SSL Sertifikalarında verilen Garanti Bedeli, satın aldığınız ilgili SSL Sertifikasının, hatalı işlem, sertifika kaynaklı oluşabilecek teknik bir aksaklık veya güvenlik sorunu durumunda ödemeyi garanti ettiği bedeldir. Bu garanti bedelleri, SSL türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Her SSL Sertifikası ürününün yanında, taahhüt ettiği garanti bedelinin tutar bilgisi yer almaktadır.
CSR (Certificate Signing Request) Bilgisini Nasıl Oluştururum?
Apache Mod SSL
Microsoft IIS 5.x,6.X
cPanel kontrol paneliniz üzerinden
Plesk kontrol paneliniz üzerinden
CSR oluşturma işlemi ile ilgili detaylı bilgilere ve talimatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Sertifikamı Sunucuma Nasıl Yüklerim?
Apache Mod SSL
Microsoft IIS 5.x,6.X
cPanel
Plesk
Sertifikanızın tüm platformlara kurulumlarıyla ilgili detaylı bilgilere(İngilizce) buradan ulaşabilirsiniz.

CSR (Certificate Signing Request) oluşturulmasında önemli noktalar
Sertifikasyonun ilk aşaması CSR oluşturulmasıdır. Bu işlem sunucu tarafında kullanılan kontrol paneli yazılımına göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Eğer web sitenizin barındırılmasını bir Internet Servis sağlayıcısı (Hosting firması) üzerinde yapıyorsanız, bu firma size sertifikasyon için gereken CSR bilgisini ulaştıracaktır.

CSR bilgisi oluşturmadan önce bilinmesi gereken önemli noktalar.
1) Belirttiğiniz bilgilerin hiç birinde alttaki karakterler yer almamalıdır.
! @ # $ % ^ * ( ) ~ ? > < & / \
2) Common Name bilgisi güvenli alan olarak kullanmak istediğiniz alan adı ile aynı olmalıdır.şöyleki eğer CSR talebinizi domain.com şeklinde yaptıysanız, daha sonra secure.domain.com şeklinde güvenli alan oluşturamazsınız. Yada talebinizi secure.domain.com şeklinde yapmış iseniz güvenli alanınızıdomain.com altında kullanamazsınız. Bunun için CSR bilgisini oluşturmadan önce kararınızı iyi vermeniz ve alanları doğru doldurmanız gerekmektedir.