Blog Nedir?

Sıradan bir kullanıcının bile internet üzerinden insanlara ulaşması ve belirli bir kitle edinmesi günümüzde son derece olağan bir durum olarak kaşımıza çıkmaktadır. Buna örnek olarak YouTube veya Twitter fenomenleri gösterilebilir. Benzer şekilde Facebook veya Instagram sayfaları da binlerce, hatta milyonlarca kişiye ulaşmak için kullanılabilmektedir. Bu saydığımız yöntemlerden birisi de blog’dur. Blog Nedir?Diğer sosyal medya mecralarına kıyasla çok daha eskidir ve internetin ilk yaygınlaşmaya başladığı yıllardan beri varlığını sürdüren bir kavramdır. Günümüzde de hâlâ eskimeyen bir mecra olmasının sebebi, yazılı bilgiye dayalı olmasıdır.

Temel anlamıyla blog kavramı, bir kişinin herhangi bir içerik bütününü kişisel web sayfasında yayınlaması ile gerçekleşir. Bu web sayfası özel olarak açılmış ve tasarlanmış bir sayfa olabileceği gibi, WordPress, Tumblr, Blogger gibi hazır platformlar üzerinden açılmış bir sayfa da olabilir. Bu noktada temel unsur; bir kişinin araştırmalarını, bilgi birikimini veya ürettiği görsel içerikleri internet aracılığıyla yayınlamasıdır. İşte bu kavrama ve bu internet sitelerine blog denmektedir.

Blog Nedir? Blog Nasıl Açılır?

Blog Nedir? Blog Nasıl Açılır?

Blog Nasıl Açılır?

Eğer meraklısı iseniz blog açmanın birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en yaygını Blogspot veya Blogger üzerinde bir hesap oluşturmak şeklindedir. Oluşturduğunuz bu hesap içerisinde tasarımı kendiniz düzenleyebilirsiniz ve sunulan her türlü özelleştirmeyi kullanabilirsiniz. Bu gibi sitelerde her türlü yardımcı araç bulunmaktadır. Bu sayede hazır temalar ve araçlar üzerine yalnızca düzenleme yaparak son derece güzel bir sayfa oluşturabilirsiniz. Burada önemli olan site içerisinde paylaşacağınız içeriklerin ilgi çekici olmasıdır.

Blog Açacaklara Tavsiyeler

Bir blog açmaya karar verdiyseniz ve kitlelere ulaşmak istiyorsanız öncelikle kendinize güvenmelisiniz. Oluşturduğunuz içeriğin konusu ne olursa olsun, özgüveni yüksek bir şekilde yazılmış yazılar her zaman için okuyucuya daha çok güven verir ve ilgi çeker. Bu özgüveni kazanmanızda yardımcı olacak en önemli unsur ise bilgi birikimidir. Doğru ve etkili bir şekilde araştırmalar gerçekleştirerek konu hakkında gerçekten donanımlı hale gelirseniz, geriye sadece güzel bir dille anlatım gerçekleştirebilmek kalacaktır. Siz bilgi birikiminize güvendiğinizde, insanlar da sizi “bilgi edinilebilecek bir mecra” olarak kabul edeceklerdir. Elbette blog içerikleri her zaman bilgi amaçlı olmayabilir. Yalnızca eğlence amaçlı bir sayfa da oluşturabilirsiniz. Böyle bir sayfa için de en önemli unsur, dikkat çekici ve güncel içerik hazırlamak olacaktır. Örneğin bir oyun blog’u açtıysanız, güncel turnuvalar, yeni çıkan kahramanlar, oyun güncelleştirmeleri gibi önemli gelişmeleri sürekli takip ederek anında ve erken paylaşım yapmanız sizi bir adım öteye taşıyacaktır.